آموزش نوار منو و نوار ابزار فوقانی
آموزش نوار منو فوقانی برنامه :
شماره شکل :
این قسمت توسط برنامه به صورت خودکار مقدار دهی میشود ، برنامه برای هر شکل به ترتیب شماره ای اختصاص میدهد که در بین اشکال آن پروژه یونیک میباشد .
این قسمت بیانگر تعداد این شکل در پروژه میباشد ، در صورتی که از شکل طراحی شده چندین تعداد در پروژه داشته باشیم این قسمت را مقدار دهی میکنیم .
مقدار عرض و ارتفاع شکل طراحی شده را نشان میدهد ، مقادیر این قسمت بر حسب میلیمتر میباشد ،بعد از فشار زدن گزینه شکل جدید اشاره گر موس به گزینه عرض پرش کرده با وارد کردن مقدار عرض و فشار دادن کلید اینتر اشاره گر به گزینه ارتفاع پرش میکند .
جهت درج شکل جدید استفاده میشود .
بعد از طراحی و جهت اعمال تنظیمات بر روی شکل میبایست حتما از گزینه ثبت کن قبل از رفتن به شکل بعدی استفاده شود(به این نکته دقت کنید) ، در غیر اینصورت تنظمات اعمال شده در شکل ذخیره نمیشود .
از دکمه انصراف جهت انصراف از طراحی زمانی استفاده میشود که شکل جدید را کلیک کرده باشیم ولی هنوز از گزینه ثبت کن استفاده نکرده باشیم .
از این گزینه جهت پاک کردن شکل استفاده میشود . بعد از پاک کردن شکل حتما در جای خالی از صفحه کلیک راست کرده و گزینه شکل ها را ردیف کن استفاده کنید، تاکید میکنیم حتما این کار را انجام دهید .
در قسمت نام مشتری سفارش جاری نشان داده شده است
از گزینه آرشیو زمانی استفاده میشود که نیاز داشته باشیم یک شکل را که زیاد در برنامه استفاده میشود در آرشیو قرار دهیم و هر زمانی و در هر پروژه ای نیاز شد از آن شکل استفاده کنیم ، از گزینه آرشیو جهت فرستادن شکل به آرشیو برنامه و از گزینه اضافه کن جهت فراخوانی شکل از قسمت آرشیو استفاده میشود .
از این گزینه جهت حرکت بین اشکال در طراحی استفاده میشود .
با کلیک بر روی این گزینه برنام شکل جاری را در شکل جدید کپی میکند ، به عباریتی دیگر یک شکل جدید ایجاد میکند و شکل جاری را در ان کپی میکند
از این گزینه برای خروج از محیط طراحی برنامه استفاده میشود .
در صورتی که بخواهیم در محیط طراحی و بدون نیاز به خارج شدن از این محیط ، سفارش جاری را عوض کنیم از این گزینه استفاده میکنیم ، با کلیک بر روی این گزینه برنامه لیست سفارشات را برای انتخاب نمایش میدهد .
با کلیک بر روی این گزینه منوی گزارشات خروجی برنامه در سمت چپ محیط طراحی ظاهر میشود ، از طریق قسمت گزارشات میتوانیم گزارشاتی نظیر : لیست اشکال پروژه ، لیست برش شیشه ، گزارشات وزن محصولات و . . . .
جهت اعمال شیشه و لنگه در شکل طراحی شده استفاده میشود .
از این گزینه زمانی استفاده میشود که نیاز باشد لنگه و شیشه از شکل حذف شود مثلا در صورتی که بخواهیم مولیون داخل فریم طراحی کنیم یا لازم باشد از یونیت های کمکی در شکل استفاده کنیم (طبق آموزش های قبلی جهت اعمال و تنظیم مولیون ها و یونیت های کمکی می بایست لنگه و شیشه از شکل حذف شوند)
جهت طراحی مولیون داخل فریم استفاده میشود
جهت طراحی یونیت های کمکی در شکل استفاده میشود .
مولیون عمودی-نصف و افقی –نصف :
از مولیون های نصف زمانی استفاده میشود که بخواهیم بین مولیون ها ، مولیون طراحی کنیم ، طوری که هر دو طرف مولیون یا یکی از طرفین مولیون باشد نه فریم .
در قسمت های قبلی آموزش توضیح دادیم برای پاک کردن هر مولیون از منوی راست کلیک بر روی هر مولیون استفاده میکنیم ، ولی از این گزینه برای پاک کردن همه مولیون ها استفاده میشود .
برای طراحی مولیون های داخل لنگه – ساش از این گزینه استفاده میشود .
در صورتی که نیاز داشته باشیم مقیاس طراحی را جهت کوچک و بزرگ کردن اشکال تغییر دهیم از این گزینه استفاده میکنیم .
جهت حذف یونیت های کمکی میبایست بر روی یونیت کمکی مورد نظر کلیک کنیم تا انتخاب شود و سپس از طریق این گزینه آن شکل را حذف کنیم .
از این گزینه جهت تنظیم جهت قرارگیری دستگیره و لولا در شکل استفاده میشود .
از این گزینه در صورتی استفاده میشود که بخواهیم علاوه بر مواد و متریال هایی که به صورت خودکار در شکل استفاده و محاسبه شده است یکسری متریال دیگر نیز به این شکل اختصاص داده شود ، مثلا برای یک شکل بخواهیم بدون زیاد کردن تعداد شکل ۲ ست یراق در نظر بگیریم یا ۳ عدد لولا در نظر بگیریم .
در صورتی که ابعاد شکل بزرگ باشد و از صفحه طراحی بیرون بزند ، نرم افزار برای این اشکال نوار لغزنده ای در پایین و در سمت راست محیط طراحی اضافه میکنید علاوه بر این از طریق این گزینه برنامه به صورت خودکار مقیاس شکل را برای جا شدن در صفحه تنظیم میکند .
از این گزینه جهت وسط قرارداد شکل در محیط طراحی استفاده میشود .